Fotograf/Källa: SF Studios

Filminspelningen har precis inletts och redan nu får vi se ett smakprov av vad som komma skall. Klart är att det blir inget vanligt höstlov 2020. Då gör nämligen monsteragenten Nelly Rapp entré på bio. I rollerna ser vi bland andra Johan Rheborg, Marianne Mörck och Björn Gustafsson.

19 böcker har hittills getts ut om Nelly Rapp - monsteragenten som med “Lugn, Lärdom och List” skyddar människor från monster och monster från människor, författade av Martin Widmark och illustrerade av Christina Alvner.

I den första filmen NELLY RAPP MONSTERAGENT får vi följa hur hon kommer i kontakt med Monsterakademin för allra första gången.

Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna liv som hon trott – han är en monsteragent! Nelly är snart omgiven av vampyrer, spöken, varulvar och Frankensteinare och dras in i ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov.

Nelly Rapp spelas av Matilda Gross som tidigare setts på Malmö Opera i Matilda the Musical. London spelas av Bassethunden Wilda.

Inspelningen sker i Kungälv med omnejd och i de övriga rollerna ser vi bland andra Johan Rheborg som Hannibal, Marianne Mörck som monsterakademins lärare Lena-Sleva, samt Björn Gustafsson och Lily Wahlsteen i två nya karaktärer.

Filmen regisseras av Amanda Adolfsson som tidigare bland annat gjort Unga Sophie Bell och tv-serierna Bonusfamiljen och Eagels. Filmens manus är skrivet av Sofie Forsman som tidigare skrivit allt från Bamse och häxans dotter till julkalendern Piratskattens hemlighet.

NELLY RAPP MONSTERAGENT produceras av Jon Nohrstedt och Niklas Larsson från SF Studios Productions AB i samproduktion med Film i Väst och Sveriges Television AB, med stöd av Svenska Filminstitutet och Nordisk Film och TV Fond.

Premiären Halloween 2020.

Se teasern här

Presskontakt:
Johanna Löf
johanna@jolof.se
076-5401733

 

Om Superturken<3JoLof

Vi är två bolag under samma tak som antar projekt där mångfald, hållbarhet och en lyhördhet för klienters visioner är bärande.
superturken.seKontakt


Elcim Yilmaz

Founder & Igniter

elcim@superturken.se

+46 (0)733-41 41 80

Johanna Löf

Strategic Communication Wizard

johanna@jolof.se

+46 (0)765-40 17 33