Biopremiär 23 oktober Fotograf/Källa: SF Studios

För ett år sedan var inspelningarna av NELLY RAPP – MONSTERAGENT med Matilda Gross, Björn Gustafsson, Marianne Mörck, Johan Rheborg och Lily Wahlsteen, i full gång i fantastisk scenografi i Västra Götaland. Den 23 oktober har familjeäventyret som är fritt baserad på Martin Widmarks populära bokserie premiär på biografer i hela Sverige. – Det ska bli fantastiskt att bjuda in publiken till Nellys universum som kommer vara något de inte riktigt har sett förut, säger filmens regissör Amanda Adolfsson.

Matilda Gross, 11 år, spelar Nelly Rapp som nu gör sitt intåg på bio. Matilda har tidigare setts på Malmö Opera i musikalen Matilda  där hon spelade med Marianne Mörck som nu spelar Lena-Sleva i NELLY RAPP - MONSTERAGENT.

– Det var otroligt roligt att få arbeta med Matilda igen, säger Marianne Mörck. Matilda är så naturlig i sitt skådespeleri och framförallt väldigt lyhörd för sina motskådespelare, vilket gör att jag tror att det här är bara början på något stort, fortsätter Marianne.

Om Nelly Rapp 

NELLY RAPP - MONSTERAGENT är första filmatiseringen av karaktären Nelly Rapp skapad av Martin Widmark och illustrerad av Christina Alvner. I 20 böcker har en ung publik fått följa Monsteragenten Nelly som genom Lugn, Lärdom och List skyddar människor från monster och monster från människor. 

– Det främmande skrämmer oss, säger Martin Widmark. För mig handlar Nellys historier mycket om hur berikat livet blir om man överkommer sina rädslor och det är något som jag tycker porträtteras väldigt fint i den här filmen.

Filmen tar oss med när Nelly får kontakt med Monsterakademin första gången:  Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna liv som hon trott – han är en monsteragent! Nelly är snart omgiven av vampyrer, spöken, varulvar och Frankensteinare och dras in i ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov. 

Se trailer här

– Jag känner en likhet i Nellys envishet - att hon verkligen står på sig när hon vill någonting och har bestämt sig. En annan likhet mellan mig och Nelly är att vi båda tycker att alla ska få vara precis som de är och att man aldrig ska döma någon för hur de ser ut, säger Matilda Gross som här gör sin filmdebut.

För manus till NELLY RAPP - MONSTERAGENT står Sofie Forsman och regissör är Amanda Adolfsson.

– Jag vill att publiken ska komma in i en värld, ett universum, som känns helt nytt och spännande, något de inte riktigt har sett förut! Den seriösa ingången har bidragit till att ge filmen en bra balans mellan humor och allvar. Johan, Björn och Marianne har ju alla en helt naturlig komisk talang och den kontrasten - att gestalta dem seriöst, även om de är ganska knasiga och världsfrånvända monsteragenter - har gjort arbetet väldigt väldigt roligt, säger Amanda Adolfsson.

Filmen inviger Prisma den 22 oktober - Göteborg Film Festival för unga filmälskare och har biopremiär över hela landet dagen efter.

NELLY RAPP - MONSTERAGENT produceras av Jon Nohrstedt och Niklas Larsson från SF Studios i samproduktion med Film i Väst och Sveriges Television, med stöd av Svenska Filminstitutet och Nordisk Film & TV Fond.

Pressvisningar & Pressdagar

Två tidiga datum är tillgängliga för pressvisningar inför kommande pressdagar:

  • Tisdag 6 oktober klockan 13:00, Grand Sal 1, Stockholm
     
  • Onsdag 14 oktober klockan 10:00, Grand Sal 1, Stockholm

Vänligen osa till johanna@jolof.se 076-5401733 för att boka din pressvisningstid.

Save the date för pressdagar:

  • 13 & 15 oktober (talanger tillgängliga digitalt)
  • 19 & 22 oktober (talanger tillgängliga i Stockholm och Göteborg)

För pressbilder besök SF Studios pressrum här 

 Ett förstärkt nätverk från två olika infallsvinklar. Vi ser människan, innehållet, idéerna och därigenom gör vi affärerna.


Kontakt


Elcim Yilmaz

Founder & Igniter

elcim@superturken.se

+46 (0)733-41 41 80

Johanna Löf

Strategic Communication Wizard

johanna@jolof.se

+46 (0)765-40 17 33