Lasse och Maja spelas av Nils Kendle och Polly Stjärne Fotograf/Källa: SF Studios

Äntligen kommer det första smakprovet från LASSEMAJAS DETEKTIVBYRÅ TÅGRÅNARENS HEMLIGHET som har premiär den 7 februari nästa år. – Det är en storslagen äventyrsfilm och ett mysterium där vi får lära känna många nya karaktärer, säger Moa Gammel, filmens regissör.

En tågorkester, en barnföraktande polischef, flickan Klara och hennes pappa Ferdinand är några av de nya karaktärerna i LASSEMAJAS DETEKTIVBYRÅ TÅGRÅNARENS HEMLIGHET. Mysteriet utspelar sig kring tågstationen i Valleby där en tågrånare har rymt.

–  Vi har gjort en storfilm med alla ingredienser - ett känslofyllt mysterium fotat av en av världens bästa filmfotografer och med musiken som en av huvudrollerna, säger Moa Gammel, debuterande filmregissör. 

Ita Zbroniec-Zajt står för filmfotot och Lisa Holmqvist har skrivit originalmusiken till LASSEMAJAS DETEKTIVBYRÅ TÅGRÅNARENS HEMLIGHET. Båda Guldbaggebelönade och internationellt hyllade för sina insatser i filmer som Flocken och Yarden.

Lasse och Maja har fått sin detektivbyrå nedlagd av polischefen i närliggande Kristinelund när Klara söker upp dem. Hon behöver hjälp med att bevisa att hennes pappa Ferdinand är oskyldig till tågrånet han dömts för. Lasse och Maja ser nu sin stora chans att få upprättelse, att visa att de visst kan lösa brott!

Lasse, Maja och Klara spelas av Nils Kendle, Polly Stjärne och Rani Pyne.

Bland övriga roller ser vi bland andra Tomas Von Brömssen, Alexej Manvelov, Ulla Skoog, Anna Bjelkerud, David Wiberg, Aleksa Lundberg, Bahador Foladi, Victor von Schirach, Peter Viitanen och Lia Boysen.

Filmen produceras av SF Studios Productions AB i samproduktion med Film i Väst, SVT, AB Svensk Filmindustri och med stöd av Svenska Filminstitutet.

Se teasern på:
Youtube
Clipsource

Presskontakt:
Johanna Löf
johanna@jolof.se
076-540 1733

 

 

Om Superturken<3JoLof

Vi är två bolag under samma tak som antar projekt där mångfald, hållbarhet och en lyhördhet för klienters visioner är bärande.
superturken.seKontakt


Elcim Yilmaz

Founder & Igniter

elcim@superturken.se

+46 (0)733-41 41 80

Johanna Löf

Strategic Communication Wizard

johanna@jolof.se

+46 (0)765-40 17 33