Fotograf/Källa: Sandrew Metronome

Felix på vilda äventyr är en färgsprakande animation som berättar en far- och sonhistoria om hur det är att komma ifrån varandra, och hur man hittar tillbaka igen. Filmen har premiär den 13 september och bland de svenska rösterna hör vi multitalangen Fredde Granberg, idolvinnaren Martin Almgren och Felix Nylén som den modiga kattungen Felix.

Den medelålders katten Frasse (Fredde Granberg) lever ett lugnt och bekvämt liv i som innekatt i ett höghus med sin son Felix (Felix Nylén). Felix är en vild kattunge som längtar ut från lägenheten. Han vill hitta det mytomspunna landet Kattopia, där han tror han kan hitta sin mamma. En dag lyckas Felix bokstavligen flyga hemifrån och försvinner iväg på sitt livs äventyr. Pappan Frasse, som är rädd för det mesta, tar hjälp av Papegojan Goja för att hitta sin son. Det blir en farlig strapats om vänskap, mod och fantasi, men även det magiska i att finna vänner och gemenskap där man minst anar det. Martin Almgren gör rösten till den artistiska katten Louie som hjälper Felix på vägen.
 
– Jag lever mig verkligen in i Felix längtan till att bara kasta sig ut i det okända - inte helt olikt mig själv, säger Felix Nylén.
 
– Att spela en lat katt med paranoia var lätt att sätta sig in i. Tack vare Felix fastnar inte Frasse utan även han får ett ordentligt äventyr, något vi alla behöver lite nu och då, säger Fredde Granberg.
 
Filmen distribueras av Sandrew Metronome och har skandinavisk premiär den 13 september.

För intervjuförfrågningar och presslänk vänligen kontakta:
Elcim Yilmaz
elcim@superturken.se
0733 - 41 41 80

 

Om Superturken<3JoLof

Vi är två bolag under samma tak som antar projekt där mångfald, hållbarhet och en lyhördhet för klienters visioner är bärande.
superturken.seKontakt


Elcim Yilmaz

Founder & Igniter

elcim@superturken.se

+46 (0)733-41 41 80

Johanna Löf

Strategic Communication Wizard

johanna@jolof.se

+46 (0)765-40 17 33