Fotograf/Källa: SF Studios

Svenska Livia Millhagen och färöiska Vidgis Hentze Bjørck möts i Richard Hoberts FÅGELFÅNGARENS SON - ett kärleksdrama baserat på en färöisk legend. – Det här är en berättelse om den utsatta människans kärlekskraft, som skjuter rakt in i hjärtat på vår egen tid, säger Hobert.

Åtta år efter Guldbaggebelönade “En enkel till Antibes” med Sven-Bertil Taubeoch Rebecca Ferguson, återkommer Richard Hobert med FÅGELFÅNGARENS SON - ett kärleksdrama inspirerat av verkliga händelser på 1800-talets Färöarna. Bland rollerna ses Dramaten-aktuella Livia Millhagenoch Hedda Rehnberg från SVTs “Vår tid är nu”.

– Det här är en fantastisk historia som överlevt generationer. Min rollkaraktär Livia har en självklar auktoritet och intelligens, en person som njuter av att få vara i kontroll. I detta kliver hon över sina egna gränser och sätter omedvetet sig själv i en känslomässig gungning som utmanar hela hennes självbild och identitet, säger Livia Millhagen, som både pratar franska och svenska i rollen som värdshusvärdinna.

Värdshusvärdinnan Livia (Livia Millhagen) hjälper sina vänner fågelfångaren Esmar (Rudi Køhnke) och Johanna (Vigdis Hentze Bjørck) att få en son eftersom de enligt Färöisk lag annars förlorar sitt hem och mark. Ett arrangemang som måste ske i största hemlighet för att inte ryktesspridning på ön ska ta fart. Ingen av dem kan förutse följderna och hos familjen växer vreden över vad den urgamla lagen gör med deras liv.

OM REGISSÖR OCH PRODUKTION:

Richard Hobert har skrivit manuskriptet och regisserat FÅGELFÅNGARENS SON - hans tolfte film i ordningen. Berättelsen är inspirerad av en verklig händelse på 1800-talets Färöarna.

–  Det här är ett tidlöst kärleksdrama om tillhörighet och utanförskap, patriarkala strukturer, familj och samhälle - som skjuter rakt in i hjärtat av vår egen tid. Det är en berättelse om den utsatta människans kärlekskraft, säger Hobert.

Filmen utspelar sig i ett storslaget ö-landskap och rollbesättningen består av såväl svenska, nordiska som franska skådespelare:

Rudi Køhnke (“Follow The Money” säsong 3), Vigdis Hentze Bjørck (“Eugene Onegin”), Livia Millhagen (“Systrar 1968”), Jørgen Langhelle (“Arn”), Hedda Rehnberg (“Vår tid är nu”) samt Sébastien Courivaud (“Second Chance”).

Filmen produceras av Anders Birkeland och Göran Lindström på GF-studios som ligger bakom filmsuccéer som “Såsom i himmelen” och “Göta kanal”-filmerna.

100-årsjubilerande SF Studios distribuerar FÅGELFÅNGARENS SON med svensk biopremiär den 5 april.

Se trailer här

 

För pressvisningar och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Johanna Löf,
E-post: johanna@jolof.se 
Tel: 0765-40 17 33

 Ett förstärkt nätverk från två olika infallsvinklar. Vi ser människan, innehållet, idéerna och därigenom gör vi affärerna.


Kontakt


Elcim Yilmaz

Founder & Igniter

elcim@superturken.se

+46 (0)733-41 41 80

Johanna Löf

Strategic Communication Wizard

johanna@jolof.se

+46 (0)765-40 17 33