De beslut vi tar, de kompromisser vi gör och det ego vi utvecklar påverkas av de kollektiv vi ingår. Edin Jusuframic går tillbaka till rötterna i Botkyrka när han sätter upp sin föreställning MeYouI, första gången som ensam koreograf. Med ursprung från Montenegro, uppväxt i en ort präglad av fördomar och som mångårig medlem i olika danskonstellationer ställer han nu egot och kollektivet i var sin spotlight. Premiär 24 april.

Att arbeta kollektivt kan vara ett rent helvete, eller fullkomligt underbart. MeYouI är en dansföreställning som handlar om den inre känslomässiga konflikt som uppstår när en människa arbetar i ett kollektiv. De två dansarna Daniel Koivunen och Marko Wihlborg gestaltar två sidor av en och samma person, och avvägningen mellan att vara självisk eller kompromissa, och hur den påverkar det konstnärliga resultatet.

Tidigare har vi sett Edin Jusuframicsom en av husdansarna i Melodifestivalen 2015-2019, bakom artister som Danny Saucedo och Zara Larsson och i föreställningar som The Last BounceWest Side Story och Nötknäpparen.

Nu, vid 32 års ålder gör han solodebut som koreograf i föreställningen MeYouI som sätts upp  i Botkyrka - orten där Edin Jusuframic växte upp.

– Idén till MeYouI kommer från de drygt tio år jag har arbetat i ett kollektiv där kompromisser och åsidosättandet av egot varit en förutsättning. Jag vill gestalta frågeställningen om det går att hitta en balans i kollektivet utan dessa kompromisser? Jag vill att publiken ska känna dragkampen mellan egot och kollektivet, och kanske börja ifrågasätta sig själva utifrån ett egoistiskt perspektiv - då har jag åstadkommit något, säger Edin Jusuframic om sin debut som solokoreograf.

För den nykomponerade musiken står Mario Perez Amigo som tidigare producerat musik till Fredrik ”Benke” Rydmans verk. Se trailer här

När: 24-28 april

Var: Hangaren Subtopia, Alby
www.meyoui.se


För intervjuer vänligen kontakta:
Johanna Löf
johanna@jolof.se
076-5401733

 

Om Superturken<3JoLof

Vi är två bolag under samma tak som antar projekt där mångfald, hållbarhet och en lyhördhet för klienters visioner är bärande.
superturken.se
Kontakt


Elcim Yilmaz

Founder & Igniter

elcim@superturken.se

+46 (0)733-41 41 80

Johanna Löf

Strategic Communication Wizard

johanna@jolof.se

+46 (0)765-40 17 33