Denniz Pop Awards 2020 öppnar upp för aspirerande artister, låtskrivare och producenter att skicka in sina bidrag. Under 2019 fick Max Martin, Tove Lo, Laleh, Rami Yacoub och deras jurykollegor in nära 8 000 bidrag att lyssna igenom för att välja fram nio nominerade bidrag i de tre kategorierna; årets rookie artist/band, årets rookie låtskrivare/producent och årets internationella rookie.

Denniz Pop Foundation grundades 2013 i syfte att föra vidare arvet efter Denniz Pop och Denniz Pop Awards är ett led i att stötta nya talanger genom möjligheten att vinna 10 000 US dollar. Juryn har under de sju år som priset delats ut visat en enorm träffsäkerhet i sina val och många av de nominerade har idag etablerat framgångsrika internationella musikkarriärer.

- Vår mission är att lyfta nästa generation talanger inom populärmusik och ge dem en skjuts framåt i karriären. Min förhoppning är att så många som möjligt tar chansen och skickar in bidrag. Sedan förra året finns även en möjlighet för musikskapare utanför Sverige att skicka in bidrag, då vi instiftade en ny kategori, årets internationella rookie. Det skapar ytterligare bredd för musiktalanger att ansöka oavsett nationalitet. Vår vision är att Sveriges fantastiska musikarv ska leva vidare i samma fina anda som den som Denniz Pop skapade, säger Jacob Schulze, juryordförande och initiativtagare till Denniz Pop Awards.

De nio mest lovande talangerna nomineras av juryn och allmänheten har möjlighet att rösta på sina favoriter från och med den 10 augusti då dessa kommer att tillkännages. Vinnarna i de tre kategorierna får en prischeck på 10 000 US dollar var. Alla vinnare presenteras under Denniz Pop Awards gala i Stockholm den 9 september 2020.

Denniz Pop Awards Jury

Juryn består av några av Sveriges största musiknamn; Max Martin, Tove Lo, Rami Yacoub, Laleh, Jörgen Elofsson, Andreas Carlsson, Jacob Schulze, John Amatiello, Liza Miskovsky, Kristian Lundin, Carly Rae Jepsen och Per Magnusson. Personer som, tillsammans med Denniz Pop, har bidragit till “det svenska musikundret” och själva haft stora internationella framgångar i musikbranschen.

Nomineringsförfarande Denniz Pop Awards 2020:

 • Öppen för ansökan

 • 30 juni: Sista dag att skicka in ansökningar

 • 10 augusti: Juryn presenterar tre nominerade i varje rookie-kategori

 • 10 augusti till den 7 september: Allmänheten får rösta på de nio nominerade i rookiekategorierna

 • 9 september: Vinnarna avslöjas och priser delas ut under Denniz Pop Awards galamiddag

  Denniz Pop Awards delar ut priserna:

 • Årets rookie låtskrivare/producent (10 000 dollar)

 • Årets rookie artist/band (10 000 dollar)

 • Årets rookie internationellt (10 000 dollar)

 • The Grand Prize (hederspris till årets internationella framgång)

 • Årets MVP (hederspris)

  Ansökningar till Denniz Pop Awards 2020

  De artister, låtskrivare och producenter som vill anmäla sin musik till Denniz Pop Awards gör det genom att skicka in sina bidrag via hemsidan. Där går det också att nominera personer till the Grand Prize och MVP-priset och på så sätt hjälpa juryn i deras arbete. Den 10 augusti avslöjar juryn de tre nominerade i varje rookiekategori och därefter har allmänheten chans tycka till om de nominerade genom att rösta på bidragen.

 

 

 

Presskontakt: Elcim Yilmaz, elcim@superturken.se 0733-414180 

 
Ett förstärkt nätverk från två olika infallsvinklar. Vi ser människan, innehållet, idéerna och därigenom gör vi affärerna.


Kontakt


Elcim Yilmaz

Founder & Igniter

elcim@superturken.se

+46 (0)733-41 41 80

Johanna Löf

Strategic Communication Wizard

johanna@jolof.se

+46 (0)765-40 17 33