AMUNDSEN är ett episkt drama om mannen som blev den första personen att nå fram till Sydpolen. Pål Sverre Hagen spelar rollen som Roald Amundsen och Espen Sandberg står för regi. Biopremiär 10 maj.

Hur kunde Roald Amundsen, en okänd man från sekelskiftets fattiga Norge, bli en av världens mest kända äventyrare genom tiderna? AMUNDSEN är ett episkt drama om mannen som blev den första personen att nå fram till Sydpolen. Han var inte bara en framgångsrik upptäcktsresande utan även en fascinerande person. För att nå sina mål drog han sig inte för att ljuga och bedra sina närmaste vilket ledde till att han fick betala ett högt pris som människa.

I rollerna ses bland andra vi Pål Sverre Hagen ("Kon-Tiki"), Katherine Waterson ("Fantastiska Vidunder: Grindelwalds brott"), Christian Rubeck ("What happened to Monday") samt Trond Espen Seim ("Varg Veum–Fallna Änglar").

100-årsjubilerande SF Studios distribuerar AMUNDSEN med svensk biopremiär den 10 maj.

Se trailer här


Presskontakt:
Johanna Löf
johanna@jolof.se
076- 540 1733Ett förstärkt nätverk från två olika infallsvinklar. Vi ser människan, innehållet, idéerna och därigenom gör vi affärerna.


Kontakt


Elcim Yilmaz

Founder & Igniter

elcim@superturken.se

+46 (0)733-41 41 80

Johanna Löf

Strategic Communication Wizard

johanna@jolof.se

+46 (0)765-40 17 33